Categories: Noves tecnologies, Institucions sanitàries

Salut contracta un sistema d'informació del laboratori d'anatomia patològica unificat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

És un sistema unificat per a tots els serveis d’anatomia patològica de la comunitat autònoma. Aquesta contractació està dins el projecte Illes Balears Anatomia Patològica (IBAPAT).

El Servei de Salut de les Illes Balears contractarà l’adquisició, la implementació i el manteniment d’un nou sistema d’informació del laboratori d’anatomia patològica unificat per a tots els serveis d’anatomia patològica del Servei de Salut de les Illes Balears, pel valor estimat de 808.000 euros i una durada de 48 mesos. Així ho ha autoritzat el Consell de Govern.

Aquesta adquisició forma part del projecte Illes Balears Anatomia Patològica (IBAPAT) que, a través de la innovació, millorarà les capacitats i els resultats del laboratori.

El projecte implica tots els dispositius assistencials del Servei de Salut de les Illes Balears i es fonamenta en tres eixos, que es desenvoluparan de manera coordinada i que suposaran:

  • Adquirir i implementar un sistema d’informació del laboratori d’anatomia patològica unificat.
  • Digitalitzar totes les preparacions histològiques amb finalitat diagnòstica primària de rutina.
  • Adaptar estructuralment i organitzar els laboratoris de la comunitat autònoma per tal de disposar d’un laboratori unificat integral, digitalitzat i d’alta productivitat per a tots els serveis d’anatomia patològica del Servei de Salut.

El nou sistema d’informació del laboratori d’anatomia patològica tindrà una base de dades comuna, que permetrà una traçabilitat total del procés, independentment dels equips disponibles i de la localització.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/03/2023]

[Foto: Hospital La Milagrosa / Microscopio del Servicio de Anatomía patológica (10) / CC BY-NC-ND 2.0