Categoria: Epidemiologia

Espanya manté actualitzats els protocols d'actuació enfront del virus de l'Ebola

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A la reunió celebrada en el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat, es va posar de manifest que Espanya manté actualitzats tots els protocols d'actuació i resposta davant casos sospitosos de la malaltia per virus de l'Ebola (EVE).

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, va presidir una reunió celebrada en el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri per a avaluar els protocols relacionats amb la resposta enfront de la malaltia per virus de l'Ébola a Espanya, amb l'objectiu de garantir una bona coordinació en cas de necessitat.

Segons el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat. “El risc està limitat a la zona epidèmica en el nord-est de la República Democràtica del Congo”. “I el trànsit aeri i marítim entre la zona de risc i Espanya és molt limitat, no existeixen vols directes ni línies marítimes regulars entre Espanya i la República Democràtica del Congo”.

Així mateix, existeixen altres procediments, com són la detecció de casos i detecció de la informació a través de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica o la gestió de casos a través de la Xarxa d'Hospitals per a Malalties Infeccioses d'Alt Risc i de l'aplicació del Protocol d'actuació enfront de casos sospitosos de malaltia per virus de l'Ébola.

A més, es compta amb els sistemes de vigilància en punts d'entrada a través de Sanitat Exterior.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 19/06/2019]

[Foto: CDC Global / Ebola virus / CC-by-sa-2.0]