Categoria: Epidemiologia

Segons les dades epidemiològiques del xarampió no hi ha contagi endèmic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A la reunió del Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors (EPSCO) de la Unió Europea es va exposar, entre d’altres coses, que segons les dades epidemiològiques del xarampió no hi ha contagi endèmic a Espanya.

La Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, va participar en la reunió del Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors (EPSCO) de la Unió Europea, on va exposar que les dades epidemiològiques de xarampió a Espanya, són “molt satisfactòries”.

Espanya té el certificat de l'OMS d'eliminació del xarampió, obtingut a l'agost de l'any passat, i axiò implica que no existeix contagi endèmic al país i que tots els casos que es detecten s'associen a casos importats.

Resistències antibiòtiques

En la reunió també es va abordar la situació de les resistències enfront dels antibiòtics a la Unió Europea.
A Espanya, el consum d'antibiòtics en l'àmbit de la salut humana s'ha reduït un 7,2% entre 2015 i 2018, gràcies a l'aplicació del Pla nacional Enfront de la Resistència als Antibiòtics, en el qual participen totes les comunitats autònomes, així como altres organismos, i en l'execució dels quals estan implicats totes les entidats professionals espanyoles de la salut humana i la salut animal”, va indicar la ministra.

Productes homeopàtics

Aixímateix, va posar de manifest la postura espanyola respecte als productes homeopàtics deixin de ser considerats com a medicaments. “Si no hi ha evidències científiques sobre aquesta pràctica, aquesta circumstància ha de traslladar-se a la normativa europea”, va declarar la Ministra.

La legislació europea defineix als productes homeopàtics com a medicaments.

Pseudoteràpies

Carcedo també es va referir Pla de Protecció de la Salut enfront de les Pseudoteràpies per a protegir als ciutadans d'aquestes, a través d'informació veraç i rigorosa, basada en el coneixement i l'evidència científica.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 13/06/2019]

[Foto: Infosalut / Gent esperant / CC0 1.0 Universal]