Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Atenció a dones en situació de prostitució i de tracta

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, han visitat el Casal Petit, l’espai que gestionen les Germanes Oblates a Palma per a l’atenció integral i l'acompanyament de dones en situació de tracta i de prostitució.

L'IBDONA col·labora des de fa anys amb el projecte de pisos d’acollida que du a terme aquesta entitat. Aquests tres habitatges tenen una capacitat d’11 places i poden ser ocupats per les dones per un període de 8 mesos, com a part del seu procés de recuperació integral.

El projecte Lausana acull dones víctimes de tracta i en situació de prostitució i procura la seva atenció integral. Les usuàries d’aquest servei són dones víctimes de tràfic per explotació sexual, dones en situació de prostitució que volen deixar-ho i dones que són víctimes de tràfic però no tenen la condició judicial de víctimes i per tant estan desprotegides.

La presidenta de Casal Petit, María Felicidad Martinez Moran, i la coordinadora de projectes, Magdalena Alomar, juntament amb les persones que treballen a l’entitat han explicat la tasca que duen a terme i expressat les principals dificultats en què es troben les dones a qui atenen i que s'han vist agreujades per la situació actual de pandèmia. 

Aquesta entitat atén el col·lectiu de dones en contextos de prostitució i tracta des de l’any 1989. L’any 2001 va obrir el Casal Petit, ubicat a la zona de la Porta de Sant Antoni (Palma), amb l'objectiu d'estar més a prop d'aquestes dones i d'oferir-los cobertura social a través dels seus projectes d’atenció socioeducativa, social, psicològica i laboral.

La visita coincideix amb la commemoració del dia mundial contra l’explotació sexual i contra la tracta de persones.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 23/09/2020]

[Foto: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat]