Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Implantació d'intervencions per respectar la son/descans dels pacients a urgències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases començarà a implantar intervencions per millorar la son/descans dels pacients que estan als seus serveis.

L'objectiu principal és millorar la qualitat de la son dels pacients que pernocten en el servei d'urgències, el descans durant el dia i la satisfacció dels pacients, per això es demana la implicació del personal sanitari d'aquest servei.

Com a regles d'or s'ha de tenir en compte:

  1. Mantenir les llums enceses durant el dia i apagades durant la nit.
  2. Disminuir els nivells de renou durant el dia i la nit.
  3. Informar els pacients, entregar les mesures i dur a terme les cures necessàries per a una millor son/descans.
  4. Fer ressò i transmetre les bones pràctiques amb i entre professionals per afavorir la son/descans. Es tracta de conscienciar i sensibilitzar que un canvi d'actituds millorarà de forma important la qualitat de la son dels pacients.
  5. Enfront dels carros es trobaran cartells recordatoris per utilitzar les mesures adequades i els pacients puguin tenir una son/descans adequats.
  6. S'entregaran fulletons informatius, antifaç i taps, sempre es que valori que el pacient pugui fer un ús correcte i pot beneficiar-se d'aquestes mesures.
  7. Amb els pacients que necessiten oxigenoteràpia s'utilitzarà la mascareta efecte Venturi (silencioses).

Cures i intervencions per als professionals, l'entorn i l'organització del treball:

  1. Es trobaran en les taules de treball pròximes als controls d'infermeria el material necessari per entregar als pacients.
  2. Existeixen cartells informatius triangulars al llarg dels passadissos que adverteixen sobre la importància de mantenir un adequat silenci, les orelles electròniques alertaran de quan s'està en uns nivells adequats o no (verd/correcte; groc/renou molest i s'haurà d'abaixar el volum; vermell/s'ha d'abaixar el volum immediatament, ja que s'està molestant tant a pacients com a la resta de l'equip).
  3. Es trobaran en la paret pròxima a les taules de treball protocol d'activitats als diferents torns de treball, a més, existeix un decàleg d'activitats que es poden considerar d'interès per ajudar a fer que els pacients puguin descansar i dormir millor.
  4. L'ús de llanternes és molt recomanable per evitar alterar la son dels pacients durant les nits.
  5. Es presta atenció als cartells triangulars en els passadissos que alerten d'abaixar el to de veu, llevar el volum d'aparells electrònics (mòbil, telèfons de la unitat, monitors considerant la vigilància necessària, no ús de l'impressora, etc.).
  6. Davant dels carros de fungible existeixen uns cartells que recorda mesures importants per a la son i descans dels pacients. Apagat de llums a partir de les 00:00 h, treballar amb punts de llum, fer ús de les llanternes i entregar antifaços, taps i díptic sobre informació i relaxació perquè el pacient tengui una millor son/descans.
  7. Prestar especial atenció als protocols d'activitats i decàleg per als professionals.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. Servei d'Urgències]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei d'Urgències]