Categories: Formació continuada, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Curs «Gènere i salut: una oportunitat per ampliar la mirada»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació imparteix el curs «Gènere i salut: una oportunitat per ampliar la mirada», el propòsit del qual és capacitar i qualificar els professionals perquè incorporin la perspectiva de gènere en els plans, programes i projectes de salut.

El curs té tres edicions que es desenvolupen al llarg d’enguany i en les quals s’han matriculat 150 professionals, dels quals 137 són dones i 13 són homes, dels àmbits directiu, tècnic i assistencial vinculats a la salut.

La coordinadora de Salut i Gènere de la Conselleria de Salut i Consum, Carme Vidal, explica que aquest projecte formatiu «sorgeix des del convenciment que la capacitat de les institucions per introduir els canvis necessaris que garanteixin l’equitat i la qualitat en salut passa per formar i implicar el conjunt de professionals que hi treballen».

L’objectiu del curs és convertir-se en un espai de construcció i reflexió col·lectiva entre diferents professionals de l’àmbit de la salut, tant de perfil tècnic com assistencial, per configurar un grup heterogeni amb problemàtiques i estratègies diverses que aporti la major riquesa possible en l’intercanvi d’experiències.

En finalitzar l’acció formativa, l’alumnat serà capaç d’identificar els estereotips i els mites associats a la socialització diferencial d’homes i dones que intervenen en la salut de les persones, i sabrà com incorporar l’enfocament de gènere en el disseny, la implementació i l’avaluació de plans, programes i activitats de salut en els seus entorns laborals.

Per aprofundir en els continguts proposats i donar resposta als interessos que expressà l’alumnat en el diagnòstic de necessitats formatives, s’impartiran set seminaris web en directe, oberts a l’alumnat de les tres edicions, amb professionals expertes en matèria de salut i gènere i igualtat d’oportunitats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/11/2020]

[Foto: Infosalut / Formació personal sanitari / CC BY-NC-SA 4.0]