Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut finançarà programes d’atenció a les addiccions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut finançarà els programes d’atenció a les addiccions amb 294.000 euros del fons de béns decomissats, després que el Consell de Govern hagi autoritzat el conveni per a l’any 2020 entre la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En aquesta línia, la creació del fons de béns decomissats, regulat per la Llei 17/2003, de 29 de maig, per la qual es regula el fons de béns decomissats per tràfic il·lícit de drogues i altres delictes relacionats, va suposar l’inici de la col·laboració entre la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de prevenció i tractament sociosanitari pel que fa a les addiccions.

A conseqüència d'això, cada any se signa un conveni de col·laboració que concreta accions per dur a terme en matèria de prevenció del consum i tractament sanitari i sociosanitari de les addiccions.

Les accions es financen amb el fons de béns decomissats, el qual cerca donar una aplicació pràctica i reactiva a l’efectiu i als béns que han estat objecte de comís arran d’operacions policials i resolucions judicials contra el tràfic de drogues.

Pel que fa a l’aplicació de les sumes obtingudes pel fons esmentat dins l’exercici 2020, la Conselleria de Salut i Consum ha obtingut, d’acord amb la resolució de la Mesa de Coordinació d’Adjudicacions adoptada en la sessió de 6 de juliol de 2020, la suma total de 294.000 euros per al finançament del Programa d’Atenció de Drogodependències i altres Addiccions a Diferents Àmbits d’Actuació. Aquest projecte s’inclou dins l’Estratègia Nacional sobre Drogues.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/10/2020]

[Foto: Pxfuel / Woman crying / CC0 Dominio publico]