Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Riscos de fumar cigarrets electrònics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, a través de la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del SNS, ha aprovat un informe on adverteix dels riscos de fumar cigarrets electrònics.

L'aerosol del cigarret electrònic conté substàncies carcinogèniques, la qual cosa suposa un risc a llarg termini en el seu consum i exposició. També s'adverteix de diferents efectes sobre la salut a curt termini, com la malaltia descrita com EVALI (Lesions pulmonars associades al vapeo) als Estats Units.

Deshabituació tabàquica

L'informe també destaca que no existeix una evidència sòlida que els cigarrets electrònics tinguin utilitat com a eines per a abandonar el tabaquisme. Per contra, apareixen cada dia més evidències de la toxicitat a curt i llarg termini d'aquests dispositius, la qual cosa disminueix el seu interès com a eina substitutiva al tabac tradicional, podent potencialment contribuir al manteniment o iniciació de l'addicció a la nicotina. Així, existeix el risc que facin perdre l'oportunitat a persones que vulguin deixar de fumar passant a consumir aquests productes.

Consum creixent entre els joves

El document també recull els resultats de les últimes enquestes, que mostren que la meitat dels estudiants de secundària ha provat en alguna ocasió els cigarrets electrònics. L'increment del seu consum en adolescents i joves es deu a la baixa percepció de risc que tenen enfront d'ells. S'ha demostrat que constitueixen la porta d'entrada a l'addicció a la nicotina i al tabaquisme.

Més informació:

Informe
Infografia.

[Font: Ministeri de Sanitat. 16/11/2020]

[Foto: Tookapik / Tobacco / CC0 Public Domain]