Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Campanya "M'agrad. Estimat molt. En les teves relacions usa protecció"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat i Creu Roja Espanyola presenten la campanya de prevenció d'infeccions de transmissió sexual entre joves "M'agrad. Estimat molt. En les teves relacions usa protecció".

Aquesta companya es realitza en el marc del conveni, subscrit el passat 19 de juny amb la finalitat de dur a terme activitats d'informació i prevenció del VIH, infeccions de transmissió sexual, tuberculosi i hepatitis c.

L'objectiu principal de la campanya és informar i sensibilitzar a la població jove sobre la importància de la prevenció del VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS), i conscienciar-la sobre la importància de l'autocura i la responsabilitat individual en la millora de la seva salut sexual i de les persones amb les quals es relacionen.

La campanya respon així mateix al problema que suposa per a la salut pública l'increment de la incidència d'infeccions de transmissió sexual entre els joves. Així, segons l'últim informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), en el món s'estima que es van produir 376 milions de noves ITS per clamídia, sífilis, infecció gonocòccia i tricomones durant l'any 2016, la qual cosa suposa un milió de nous diagnòstics al dia. Unes altres ITS, com les produïdes per herpes simple o pel virus del papil·loma humà també es troben a l'alça.

Segons el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC), també s'observa una tendència creixent en les principals ITS a Europa. La infecció per clamídia presenta les taxes més elevades d'incidència, que no descendeixen en el període 2009-2018, afecta principalment a joves entre 15 i 24 anys i és més freqüent en dones. En el cas de la sífilis i la infecció gonocòccia, es manté una tendència ascendent amb afectació d'homes adults joves entre 25 i 34 anys en el cas de la sífilis i de 20 a 24 anys en la infecció gonocòccia.

[Font: Ministeri de Sanitat. 19/11/2020]

[Foto: Infosalut / Adolescents passejant / CC BY-NC-SA 4.0]