Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Autorització de la despesa per a l’adquisició de medicaments de l'IB-Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha atorgat l’autorització prèvia al director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) per aprovar, autoritzar i disposar la despesa per a l’adquisició de medicaments per mitjà d’un contracte privat amb l’empresa Alexion Pharma Spain, SL, per un import de 2.820.637 €.

Els medicaments objecte d’aquest contracte són imprescindibles per a les prestacions i els serveis dels centres sanitaris que depenen de l'IB-Salut, i cal adquirir-ne una gran quantitat per garantir el funcionament correcte de l’activitat assistencial.

Cal dir que es tracta de medicaments en situació de patent en vigor i que al mercat no hi ha cap altre medicament autoritzat pel Ministeri de Sanitat que es pugui utilitzar per substituir-los.

El Govern de les Illes Balears ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic exercint les diferents facultats que les lleis específiques li atribueixen, aplicant els seus recursos i mitjans organitzatius, emprenent accions encaminades a satisfer el dret de protecció de la salut i distribuint òptimament els recursos de què disposa per oferir les prestacions i els serveis sanitaris.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/03/2021]

[Foto: Dean812 To sleep forever more CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported]