Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

L'Hospital d'Inca guardonat per promocionar la lactància materna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Comarcal d'Inca ha entrat a formar part de la xarxa d'hospitals acreditats per la IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància)IHAN (Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància).

La IHAN va ser creada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF per animar els hospitals, serveis de salut, i en particular les sales de maternitat, a adoptar pràctiques que protegeixin, promoguin i recolzin la lactància materna exclusiva des del naixement.

L'Hospital Comarcal d'Inca treballa en la promoció de la lactància materna des de fa anys gràcies a la motivació que hi ha per part de dos grans grups de professionals que treballen en aquest centre i formen part de la Comissió de Lactància Materna del centre i/o de l'equip impulsor de BPSO (Bones Pràctiques a través de Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures). Tots han col·laborat en la implantació d'estratègies i guies de pràctica clínica que promouen i recolzen les mares i les famílies en l'establiment i manteniment de la lactància a l'Hospital Comarcal d'Inca.

Gràcies a el esforç de comares, infermeres, ginecòlegs, pediatres, metges especialistes en atenció comunitària i també gràcies a la participació de mares de la comarca del Raiguer, el centre ha estat reconegut com a Hospital IHAN.

La lactància materna és possiblement una de les principals mesures de salut pública. Per això des de l'Hospital d'Inca se seguirà avançant i treballant per promoure-la.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/04/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]