Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Subministrament gratuït de llet de fórmula als fills de mares infectades per VIH

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) i l'Associació Nacional de Dietètica Infantil (ANDI), han renovat recentment el conveni que, sota l'auspici del Ministeri de Sanitat i, a través del Pla Nacional sobre la sida (PNS), assegura el subministrament gratuït de llet de fórmula als fills no infectats de mares amb el VIH.

El conveni té com a objectiu evitar la transmissió vertical del VIH a través de la lactància materna gràcies al subministrament gratuït de llet de fórmula durant el primer any de vida.

Des de la signatura del primer conveni en 2018, s'han atès 156 peticions d'un total de 24 hospitals de tota Espanya i s'han donat prop de 10.000 quilos del producte procedents de 6 empreses adscrites a ANDI.

En 2018, a petició de la AEP i la Societat Espanyola de Infectología Pediàtrica (SEIP), el PNS es va posar en contacte ANDI, per a sol·licitar la donació de llet de fórmula artificial durant els primers 12 mesos de vida als nens no infectats, fills de mares amb el VIH.

Aquest acord suposa un important pas de col·laboració per a garantir la seguretat dels nens exposats de mares amb infecció pel VIH, evitant una de les possibles vies de transmissió del VIH.

[Font: Ministeri de Sanitat. 21/04/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]