Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Més de cent mil infants de les Illes Balears es poden beneficiar de franc del Programa d'atenció dental infantil durant l'any 2014

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Enguany, un total de 111.559 infants de les Illes Baleares es poden beneficiar de franc del Programa d’atenció dental infantil (PADI), que desenvolupa la Conselleria de Salut en col·laboració amb 172 dentistes, tant de l’àmbit públic com del privat. Enguany estan incloses per primer cop totes les franges (cohorts) d’edat de la població diana del PADI, és a dir, de 6 a 15 anys (infants nascuts entre el 1999 i el 2008, ambdós inclosos).

El PADI és un programa de prevenció de la salut bucodental implantat l’any 2005 i dirigit a la població infantil de 6 a 15 anys. Ofereix un conjunt de mesures i actuacions assistencials que garanteixen una atenció sanitària bucodental de qualitat i uniforme a tot el territori de les Illes Balears. La implantació del PADI ha estat progressiva: es va iniciar amb la incorporació dels infants de 6 anys i, des d’aleshores, s’hi han anat incorporant les diferents franges d’edat progressivament, fins arribar a 2014, en què per primera vegada s’inclouen totes les cohorts d’edat de la població diana, de tal manera que s’abasta tota la població fins als 15 anys. Val a dir que a Mallorca s’hi podran acollir enguany 88.340 infants; a Menorca, 9.671; a Eivissa, 12.741, i a Formentera, 807. 

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 21/03/2014]