Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Els pallassos de Sonrisa Médica seran a la sala d'operacions de l'Hospital Mateu Orfila

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir d'aquest mes de juny, el segon divendres de cada mes, els pallassos de Sonrisa Médica de l'Hospital Mateu Orfila acompanyaran els infants que hagin de ser intervinguts per l'equip de Cirurgia Pediàtrica. El programa es posa en marxa després de la prova pilot, feta amb molt d'èxit el 14 de maig.

La inauguració d'aquest nou programa s'ha gestat al llarg dels últims mesos, coincidint amb la pandèmia i en una clara aposta del gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Romà Julià, per fer una passa més en termes d'humanització hospitalària en un any en què, lamentablement, les mesures preventives no han facilitat la proximitat a la qual el personal sanitari està acostumat envers els pacients.

De moment, les visites se centraran en l'àmbit de la cirurgia major ambulatòria i es preveu que, aviat, es puguin ampliar a les intervencions que requereixin ingrés hospitalari. Els pallassos estaran també al costat dels més petits en la Unitat de Reanimació Postanestèsica amb l'objectiu de fer més lleugera no només l'entrada a la sala d'operacions sinó també la reanimació posterior.

Abans de tirar endavant el projecte, s'ha redactat conjuntament entre l'Hospital Mateu OrfilaSonrisa Médica un procediment específic d'intervenció perquè els pallassos puguin fer la seva labor d'acord amb les estrictes mesures i protocols de la Unitat.

Els pallassos vestiran la indumentària reglamentària en el bloc quirúrgic (pijama verd) i per descomptat, amb els colorits nassos que els identifiquen. També podran usar instruments de corda i altres recursos artístics desinfectant-los abans i després de cada acompanyament.

L'Hospital manté oberta la possibilitat d'obrir nous programes de la mà dels pallassos d'hospital en el futur, com el d'acompanyament en proves d'imatge per sedació i en cures pal·liatives pediàtriques.

[Font: Àrea de Salut de Menorca]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]