Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Família Mèdica també ajuda als/les cuidadors/es a través del servei de descans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació per a la Protecció Social de l'Organització Mèdica Col·legial d'Espanya (FPSOMC) disposa d'aquesta ajuda per a "cuidar al que cuida" i atendre a les necessitats de les persones cuidadores. Aquest servei pot resultar útil durant els mesos d'estiu i en vacances.

Coincidint amb el període vacacional, la FPSOMC difon aquest mes, com a part de la seva campanya "12 mesos, 12 prestacions", una ajuda destinada a un servei de descans del cuidador principal de la persona dependent a càrrec seu per als membres de la professió mèdica i les seves famílies, que pot resultar útil durant els mesos d'estiu.

"Es tracta d'una ajuda amb l'objectiu de donar suport a familiars i/o persones cuidadores principals de les persones amb discapacitat i en situació de dependència en el col·lectiu mèdic, per a fer-los la vida més fàcil i per a que puguin descansar d'aquesta difícil tasca", assegura el Dr. Tomás Cobo, president de la FPSOMC.

Habitualment els programes de descans per a famílies s'ofereixen a través dels ajuntaments de les ciutats o pobles o els Serveis Socials de les CCAA. La seva funció és permetre a les famílies dels cuidadors comptar amb un suport durant períodes de temps relativament llargs com puguin ser les vacances o períodes més curts, com un cap de setmana o períodes puntuals sorgits d'alguna necessitat específica, com pot ser la malaltia del cuidador.

La FPSOMC, sota la seva funció complementària al sistema públic, ofereix aquestes ajudes als professionals mèdics i les seves famílies per a cobrir les necessitats que puguin presentar en situacions de vulnerabilitat.

L'ajuda està destinada als socis protectors (metges col·legiats/des, personal dels Col·legis o del CGCOM i les Fundacions de la OMC) i el seu cònjuge o parella de fet, ambdós com a cuidadors mutus i l'aportació de la FPSOMC és de fins a 523 €/mes.

Entre els requisits de l'ajuda, es troba que l'empresa o persona prestadora del servei haurà d'estar registrat o autoritzat per l'autoritat competent, o en el seu cas, donat d'alta en la Seguretat Social.

Aquesta comunicació s'emmarca dins de la campanya "12 mesos, 12 prestacions" que es perllongarà fins a l'estiu de 2022, amb l'objectiu de difondre les principals ajudes de les quals disposa aquesta Fundació gràcies a la solidaritat de la professió mèdica.

Per a ajudar als altres i exercir una solidaritat activa amb altres companys i les seves famílies, es pot fer en el següent enllaç o a través del Col·legi de Metges.

[FPSOMC. 13/08/2021]

[Foto: Infosalut / Cadira de rodes / CC BY-NC-SA 4.0]