Categories: Qualitat, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Orientacions estratègiques mundials per a la infermeria i comares 2021-25 de la OMS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb aquestes recomanacions, l'OMS fomenta que infermeres i comares maximitzin la seva aportació per a assolir els objectius de salut de la població.

El document “Orientacions estratègiques mundials per a la infermeria i comares 2021-2025 (SDNM, sigles en anglès)” presenta pràctiques basades en l'evidència i un conjunt interrelacionat de prioritats polítiques que pot ajudar els països a garantir que les comares i infermeres contribueixin de manera òptima a aconseguir la cobertura universal de salut i altres objectius de salut de la població.

El SDNM comprèn quatre àrees prioritàries: educació, ocupació, lideratge i servei. Cada àrea té una "direcció o orientació estratègica" que articula una meta per al període de cinc anys, i inclou entre dues i quatre prioritats per a l'acció política. Si es promulga i es manté aquesta política, això pot suposar un avanç en les quatre àrees prioritàries identificades, que són les següents:

1) Formar a un nombre suficient d'infermeres i comares en les seves competències per a poder atendre les necessitats de salut de la població

2) crear llocs de treball, gestionant els fluxos migratoris, i contractant i retenint a les infermeres i comares on són més necessàries

3) enfortir el lideratge d'infermeres i comares en tots els sistemes acadèmics i sanitaris

4) assegurar que les comares i infermeres siguin secundades, respectades, protegides, motivades i equipades per poder contribuir de manera segura i òptima a través de les seves funcions de prestació de serveis a la societat.

Aquí es pot accedir al document complet en anglès.

[Font: COIBA. 02/09/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]