Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Incorporació d'una nova línia sobre infància i adolescència dins l'Estratègia en Càncer del SNS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'ha incorporat una línia estratègica dins de la nova Estratègia en Càncer del Sistema Nacional de Salut (SNS), com una de les novetats més destacades de l'actualització de l'Estratègia en Càncer del SNS aprovada el passat 24 de febrer pel CISNS.

La ministra de Sanitat ha subratllat, durant la seva participació en el I Congrés Ibèric d'Hematologia i Oncologia Pediàtriques, l'avenç en supervivència i en teràpia com el millor control dels efectes adversos i les seqüeles dels tumors infantils en les darreres dècades; d'aquí sorgeix la necessitat de plantejar el seguiment a llarg termini dels pacients supervivents per a detectar com abans millor el sorgiment de segones neoplàsies, així com controlar els efectes adversos.

Destaca l'aportació del Document de Cures Pal·liatives Pediàtriques en el SNS, que té per objectiu millorar la qualitat de l'atenció oferida als infants amb malalties oncològiques en situació avançada i terminal, i també als seus familiars.

La nova Estratègia en Càncer del SNS apunta a la medicina de precisió com la nova manera d'encarar el diagnòstic i el tractament del càncer, no només pels biomarcadors associats a la decisió terapèutica, sinó també per la possibilitat d'estratificar millor la malaltia, el pronòstic i per a avaluar la predicció de la resposta al tractament o de la toxicitat.

Durant aquest I Congrés Ibèric d'Hematologia i Oncologia Pediàtrica s'ha valorat el Registre Espanyol de Tumors Infantils (RETI), creat el 1980. Aquest registre, projecte conjunt de la Societat Espanyola d'Hematologia i Oncologia Pediàtriques i l'equip d'investigació de la Universitat de València, és el referent per a conèixer les dades d'aquesta malaltia.

[Fuente: Ministeri de Sanitat. 21/09/2021]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera administra quimioteràpia a través d’un software de seguretat I traçabilitat / CC BY-NC-ND 2.0]