Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat dóna una passa més en la Llei de regulació de l'eutanàsia organitzant un curs de formació de formadors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha donat una passa més en la Llei Orgànica 3/2021, de dia 24 de març, de Regulació de l'Eutanàsia, que va entrar en vigor el passat 25 de juny. Així, avançant-se a la disposició de la mateixa norma, que establia que la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, adscrita a la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut (SNS), abordaria en el termini d'un any des de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, la coordinació de l'oferta de formació continua específica, ha organitzat un curs de formació de formadors.

D'aquesta manera, s'ha avançat respecte del que queda reflectit a la llei, que establia que la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, adscrita a la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut, abordaria en el termini d'un any des de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, la coordinació de l'oferta de formació continua específica.

Aquest curs de l'Escola Nacional de Sanitat es va celebrar la setmana del 20 al 26 de setembre. Hi van assistir representants de totes les comunitats i ciutats autònomes i es varen tractar els aspectes tècnics, legals, de comunicació i suport emocional en aquestes circumstàncies. L'objectiu principal era assegurar la igualtat i qualitat assistencial de la prestació d'ajuda per a morir.

Els continguts dels set mòduls, definits en les dues jornades organitzades, s'han traslladat a un Campus Virtual a disposició dels representants de les comunitats autònomes i ciutats autònomes. En ells es tracten tots els aspectes necessaris perquè els professionals sanitaris puguin dur a terme aquesta prestació, salvaguardant els drets fonamentals a la vida i a la integritat física i moral, així com la defensa de la dignitat, la llibertat o l'autonomia de la voluntat.

A la web del Ministeri es pot trobar una secció amb informació d'utilitat tant per a la ciutadania com per als professionals sanitaris.

[Font: Ministeri de Sanitat. 28/09/2021]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera d'atenció domiciliària proporciona cures pal·liatives a persones en procés de final de vida / CC BY-NC-SA 4.0]