Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Educació i Salut modifiquen les condicions per a la determinació de quarantenes als grups d’educació primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A Primària d’entrada només faran quarantena els contactes estrets i es practicarà una PCR a tot el grup. Es decretarà quarantena per a tot el grup si es detecten positius a la prova PCR de grup. A Educació Especial i Educació Infantil quan es detecti un positiu farà quarantena tot el grup. Els canvis seran vigents una vegada aprovats al BOIB.

El nou curs escolar ha suposat algunes modificacions en el funcionament dels grups dels centres educatius d’infantil i primària. A diferència del curs passat, l’alumnat es pot moure i interactuar dins el seu grup, mentre que en el curs passat aquesta interacció estava prohibida i els alumnes havien de quedar als seus llocs a l’aula.

Després dels primers quinze dies de curs s’ha detectat la necessitat de millorar el procés de determinació de les quarantenes tenint en compte la interacció, l’ús de les mascaretes i la no vacunació de l’alumnat d’aquests nivells educatius.

Així, des de les Conselleries de Salut i Educació s’ha establert que a educació primària només faran quarantena durant 10 dies els contactes més propers i els que no hagin fet un ús correcte de la mascareta. Paral·lelament es farà una prova PCR a tot el grup dins les primeres 48 hores i, si surt algun altre positiu, es decretaria quarantena per a tot el grup.

En el cas de grups d’educació infantil i educació especial, quan es detecti un positiu farà quarantena tot el grup durant 10 dies, ja que l’alumnat no du mascareta.

L’objectiu és que els canvis a la Resolució que regula aquests aspectes es puguin publicar al BOIB del dimarts 5 d’octubre.

Els canvis afectaran els grups on hi hagi algun positiu a partir de la publicació de la Resolució al BOIB. No afectarà els que estan actualment en quarantena.

[Font: Conselleria d'Educació i Formació Professional. 30/09/2021]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*30/09/2021 menorcaaldia.com - En Primaria solo harán cuarentena los contactos más próximos a un positivo.
*30/09/2021 ultimahora.es - Cambios en las cuarentenas de los niños de Primaria.
*30/09/2021 periodicodeibiza.es - Cambios en las cuarentenas de los niños de Primaria.
*30/09/2021 diariodemallorca.es - Solo los contactos más próximos harán cuarentena si hay un positivo en las aulas de Primaria.