Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Les Illes Balears són la comunitat on més avortaments es fan a la sanitat pública

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La directora de l’Instituto de las Mujeres, òrgan que pertany al Ministeri d'Igualtat, va visitar el dia 28 d'octubre les Illes Balears per conèixer la gestió de la interrupció voluntària de l’embaràs i recollir aportacions per la modificació de la Llei de l’Avortament.

L’objectiu de la trobada va ser conèixer la realitat de les illes pel que fa a la interrupció voluntària de l’embaràs i recollir aportacions per modificar la Llei 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, en matèries com l’estratègia de salut sexual i reproductiva, l’objecció de consciència, la violència obstètrica i l’autorització per l’avortament entre els 16 i els 18 anys.

De fet, l’any 2020 es van realitzar a Balears 2.880 avortaments, la majoria dels quals van ser en la franja d’entre 25 i 34 anys. El 63,3% d’aquests es van fer a centres de titularitat pública i un 36,7 a centres privats. 

A més a més, les illes són la comunitat autònoma on més avortaments es fan a la sanitat pública el 2020, seguits de Cantàbria i Catalunya. A l’altre extrem hi ha comunitats com Múrcia, Madrid o Andalusia, on tots els avortaments es fan a clíniques privades.

[Font: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. 28/10/2021]

[Foto: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat]