Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Autoritzada la despesa per a la prestació de productes del catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Permet als usuaris obtenir el material ortoprotètic prescrit sense desemborsar-ne prèviament l’import. Les despeses per a 2022 són de 720.000 € en concepte de pròtesis i de 680.000 € en cadires de rodes.

El Consell de Govern ha atorgat al director general del Servei de Salut de les Illes Balears l’autorització prèvia per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa per a la prestació de determinats productes del Catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears.

S’ha determinat que les quanties màximes estimades de la despesa per a l'exercici de 2022 són de 720.000 € en concepte de pròtesis i de 680.000 € en concepte de cadires de rodes.

A fi de garantir els principis d’igualtat, accessibilitat i mobilitat, el Servei de Salut ha d’establir els mitjans necessaris per poder accedir a la prestació ortoprotètica que forma part de la cartera de serveis.

Tenint en compte la gran demanda d’accés a aquesta prestació i per alleujar els ciutadans de la càrrega econòmica que suposa haver d’adquirir el material ortoprotètic prescrit, el director general del Servei de Salut va dictar la Resolució de 2 de novembre de 2017 per la qual s’estableix el procediment relatiu a la prestació de determinats productes del Catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears i el procediment d’adhesió d’associacions o establiments dispensadors, que permet als usuaris obtenir el material ortoprotètic prescrit sense desemborsar prèviament l’import establert, ja que se’n fa càrrec el Servei de Salut per mitjà dels establiments adherits voluntàriament.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/12/2021]

[Foto: Infosalut / Fisioteràpia / CC BY-NC-SA 4.0]