Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Universitari Son Llàtzer presenta el projecte d'humanització «Supera’t»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha presentat el projecte «Supera’t», un projecte d'humanització de l'entorn sanitari del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Son Llàtzer i de l'Hospital Joan March. El projecte cerca oferir un estímul afegit en la recuperació, superació i integració de la discapacitat dels nostres pacients.

L'objectiu principal del projecte és adequar els espais físics del Servei de Rehabilitació dels dos hospitals del Sector Migjorn per convertir-los en espais d'on visualitzar i projectar missatges motivadors acompanyats d'imatges cedides per esportistes de prestigi reconegut. El padrí del projecte ha estat Xavi Torres, nedador paralímpic mallorquí, guanyador de setze medalles en diverses edicions de jocs paralímpics.

La humanització en l'assistència sanitària abasta múltiples esferes. Una d'aquestes és la relació amb l'entorn, tant del treballador com del pacient o del familiar. És sabut que les millores dels espais (decoració, arquitectura i distribució) són emprades com a recursos per aconseguir l'amabilitat dels espais sanitaris. Un entorn menys hostil, més proper i amb un disseny amigable pot reduir l'ansietat, la pressió arterial i el dolor del pacient. Aquestes millores també són un estímul per al personal sanitari i ajuda a combatre l'estrès laboral.

El Servei de Rehabilitació, sempre compromès amb la millora de l'atenció dels seus pacients, ja té una experiència prèvia en aquest sentit: la sala terapèutica infantil Coret Verd, que ha satisfet en gran manera pacients, familiars i professionals.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/12/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]