Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El programa esportiu «Mou-te amb salut!» del Consell creix entre la tercera edat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El programa «Mou-te amb salut!» del Consell de Mallorca creix per l’augment de la demanda dels ajuntaments d’activitats per a la gent gran, sobretot per a grups de més de 60 anys. El programa, iniciat el març de 2021, té per objectiu posar en pràctica sessions esportives regulars i sense cost adreçades als municipis a través dels ajuntaments. Aquesta proposta nova es basa en dos blocs d’activitat regular de promoció esportiva: sessions de càrdio i de tonificació, dividides en dos grups de segones i terceres edats.

La demanda i inversió en el programa esportiu «Mou-te amb salut!» ha crescut notòriament en menys d’un any, per la bona acollida que ha tingut el programa per part d’usuaris i de regidories d’esports dels ajuntaments, que han apostat per la creació de grups nous.

A aquest fet s’hi ha d’afegir la incorporació de les llars d’ancians de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca, que ja posen en pràctica el programa a sis centres. Per tant, si en la primera etapa iniciada el febrer de 2020, la proposta arribava a 23 municipis i a gairebé 400 participants, el 2022 el programa acollirà més de 1.000 participants a 47 pobles, xifres que suposen triplicar la inversió del Consell, que passa a ser de 350.000 euros. A més, també impliquen la incorporació de 12 municipis i 18 grups nous, amb la qual cosa s’arriba al 90% dels municipis.

El programa, que té per objectiu contribuir a l’envelliment actiu per a adults d’entre 40 i 60 anys i per als de més de 60, a més de generar una agenda esportiva regular als pobles que fins ara no existia per a aquestes edats. Un programa de prevenció del sedentarisme, de promoció socioesportiva i de suport tècnic als municipis, que serveix per ampliar l’oferta de l’activitat física entre uns grups d’edat cada cop més nombrosos. 

El programa «Mou-te amb salut!» es reforça amb el suport del Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca, mitjançant revisions als participants de més de 60 anys que permeten millorar els entrenaments i fer un assessorament personalitzat sobre els factors de risc relacionats amb l’activitat física. Metges d’aquest Servei fan un reconeixement bàsic i una prova de nivell de condició física a l’inici del programa i al final, per veure’n la progressió i millora al llarg del curs.

[Font: Consell de Mallorca. 29/12/2021]

[Foto: Consell de Mallorca]