Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Continua la feina de promoció de la salut mental i benestar emocional entre les famílies participants del programa «PROCARE» a les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Actualment, un total de 23 joves d'entre 12 i 18 anys i les seves famílies es continuen beneficiant d’aquest programa a les Balears. Durant el passat mes de novembre varen participar en una nova sessió i està previst que el pròxim mes de març es dugui a terme un darrer seguiment que tancarà el programa a tot l’Estat. Els resultats indiquen la reducció de problemes emocionals, la millora de la qualitat de vida subjectiva i una major regulació de les emocions entre els joves participants.

Avaluar i proporcionar estratègies psicològiques per a enfortir emocionalment els adolescents

La «Iniciativa PROCARE» és un projecte de promoció de la salut i el benestar emocional del grup de recerca Nutrició i Salut Mental (NUTRISAM) de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, secundat pel Ministeri de Ciència i Innovació, que es realitza coordinadament amb altres universitats estatals i internacionals, així com diversos col·lectius i agents governamentals que treballen en l’àmbit de la joventut i la diversitat. El seu objectiu és avaluar i proporcionar estratègies psicològiques per a enfortir emocionalment els adolescents (de 12 a 18 anys).

A les Balears un total de 506 alumnes de més de 30 centres educatius de les Illes varen participar el passat curs 2020-2021 en el projecte de promoció de la salut mental «PROCARE», una iniciativa que des d’Educació es va posar a l’abast dels centres per detectar els adolescents amb risc de patir problemes emocionals i proporcionar-los estratègies per afrontar-los.

D’entre l’alumnat detectat amb risc elevat, un total de 65 varen participar en els tallers gratuïts, en què els participants aprenen a superar les barreres que limiten la seva vida i coneixen eines per a afrontar situacions de risc, potenciant així les seves habilitats comunicatives, les d’afrontament de l’estrès per gestionar-lo, etc.

[Font: Conselleria d'Educació i Formació Professional. 30/12/2021]

[Foto: Conselleria d'Educació i Formació Professional]