Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Projecte Jove ha atès en un any 186 joves d'entre 14 a 24 anys amb problemes d’addiccions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d'un programa que compta amb el suport de la Conselleria d’Afers Socials i Esports a través de les ajudes del 0,7% de l’IRPF Social.

A aquests joves se'ls atén a través de tres programes diferents: per un costat hi ha el centre de dia que està ubicat a Son Morro i que està destinat a persones joves que a més de tenir una problemàtica de consum també tenen una problemàtica de desestructuració en l'àmbit familiar, personal, laboral o acadèmica. Els joves que segueixen aquest programa necessiten una intensitat i una duració més prolongada del tractament; per un altre costat, hi ha el programa ambulatori que es coneix com el «jat, just a temps» que també està destinat a persones joves amb una problemàtica de consum, però que sí que tenen una estructura personal i familiar que els hi permet compaginar el tractament amb el dia a dia de la seva vida; i per un tercer costat, Projecte Jove disposa d’un recurs residencial, un pis on poden residir els usuaris que temporalment no disposin d’habitatge.

El projecte, a més, contempla l’ajuda psicològica a les famílies per tal de restablir la confiança i reconstruir relacions que, sovint, estan fetes malbé.

El nombre de joves que demanen tractament va en augment perquè de cada vegada s’arriba a més llocs (a instituts, a centres de salut, a unitats de conductes addictives...) i es rompen els prejudicis que han pogut limitar la demanda d’ajuda. A més s’obri un perfil de joves amb noves addiccions, que potser no estigui en augment la problemàtica, però sí l’augment de la demanda d’ajuda.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 03/01/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]