Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera comença l'obra per implantar el servei d'hemodiàlisi a l'Hospital de Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'obra contempla reformar els espais actuals de la zona de Consultes Externes, on se situarà el nou Servei d'Hemodiàlisi, amb un hospital de dia amb capacitat per a quatre places de diàlisi que permetrà atendre pacients amb patologies nefrològiques. També inclou la instal·lació d'un sistema de tractament d'aigua per osmosi inversa destinat a obtenir l'aigua ultrapura necessària per al tractament.

La superfície del nou Servei d'Hemodiàlisi serà de 54 m², a més d'una planta de tractament d'aigües que estarà instal·lada en una superfície de 16 m². La nova planta d'aigües serà idèntica a la que hi ha a l'hospital de referència, l’Hospital Can Misses, i estarà situada en una zona exterior annexa.

La nova zona habilitada disposarà d’una climatització independent amb bombes de calor i sistema de recuperació. La nova climatització proporcionarà la ventilació, calefacció i refrigeració necessària de la nova sala d'hemodiàlisi.

Per garantir la màxima qualitat assistencial, és essencial disposar d'aigua purificada d'alta qualitat, aigua ultrapura, aconseguida d'una nova planta d'aigües d'osmosi inversa d'elevada qualitat i seguretat, que ha de complir condicions sanitàries estrictes. La planta d'aigües disposarà de sistemes d'optimització i estalvi d'aigua.

Una altra de les actuacions més importants en aquesta obra és la que es durà a terme en la instal·lació elèctrica, que disposarà de les mateixes qualitats que s'exigeixen als quiròfans, per garantir que les màquines d'hemodiàlisi funcionin de manera òptima.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 26/01/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]