Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Disminueix el nombre de defuncions per suïcidi a les Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, en els tres anys anteriors a la creació de l’Observatori del Suïcidi, que va tenir lloc el 2018, les Illes Balears varen registrar una mitjana de 96 defuncions per any, amb una taxa mitjana de 8,5 morts per cada 100.000 habitants. En els tres anys posteriors la mitjana de defuncions va ser de 85 (un 10% menys) i la taxa mitjana va ser de 7,16.

Així ho han explicat des de l’Observatori del Suïcidi que afirmen que, si bé és prematur atribuir aquest descens de casos a la labor que fa aquest òrgan, les dades mostren que les nombroses accions dirigides a optimitzar l’abordatge i el tractament de la conducta suïcida a les Illes Balears dóna resultats.

Ara, totes aquestes intervencions duites a terme per l’Observatori i les institucions de les Balears involucrades en la prevenció del suïcidi han quedat recollides en el primer Pla de Prevenció, Actuació i Abordatge de la Conducta Suïcida a les Illes Balears, document que marcarà el camí que s’ha de seguir en aquest àmbit els anys vinents.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/02/2022]

[Foto: Ashley Rose / https://flic.kr/p/7zwQBZ / CC BY-ND 2.0]