Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

120 balears amb esclerosi múltiple reben assessorament, formació i suport psicosocial del servei Activa-T d’ABDEM, finançat per Afers Socials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Activa-T és el servei assistencial d’informació, formació i acompanyament psicosocial que ofereix a les persones amb esclerosi múltiple i a les seves famílies l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM). A les Illes Balears hi ha unes 1.100 persones diagnosticades.

Des de la Junta Directiva d’ABDEM s'afirma que la majoria de nous diagnosticats no tenen reconeguda la discapacitat, no estan coberts i no tenen accés als recursos que té la gent amb discapacitat, com rehabilitació, suport psicològic o cognitiu, informació i sobretot, de què s'ha de fer per mantenir una vida activa.

A través del programa Activa-T, l’entitat ofereix eines a unes 120 persones a les Balears per poder fer front a la incertesa, el temor, el desconeixement o l’aïllament que pateixen després d'un diagnòstic recent o amb anys de diagnòstic. Se les ajuda en l’adaptació a la malaltia i se’ls promou un estil de vida actiu i saludable.

Aquest projecte és finançat a partir del gest de marcar la casella del 0,7% de l’IRPF Social que impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 07/03/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]