Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Alumnes de la UIB, usuaris i professionals dels serveis de salut mental, i escriptors elaboren un recull de relats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El volum Quimeres. Somnis, literatura i salut mental és un recull de relats d'escriptors, estudiants del grau de Llengua i Literatura Catalanes, professionals i usuaris dels serveis de salut mental.

Quimeres. Somnis, literatura i salut mental és el resultat d'un projecte dut a terme en el marc de l'assignatura Aproximacions Interdisciplinàries a la Literatura, del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Els alumnes i la professora han col·laborat amb els usuaris i professionals de l'Hospital de Dia de Salut Mental de l'Hospital Comarcal d'Inca i l'associació La Nostra Veu, per elaborar un volum que arreplega textos sobre la idea del somni, que han creat els implicats i més d’una vintena d'escriptors en llengua catalana de les Illes Balears.

Conté tres pròlegs: un és d'Oriol Lafau, coordinador autonómic de Salut Mental, un altre és de Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports, i el darrer, de Neus Canyelles, escriptora. L'ha publicat Disset Edició.

El volum és fruit d'un projecte cooperatiu que pretén crear espais d'inclusió i innovació en àmbits diversos, com ara els vinculats al món acadèmic, al món literari, a l'entorn hospitalari i als serveis socials.

Aquest projecte va néixer amb la voluntat d’obrir espais de col·laboració entre professionals, usuaris dels serveis de salut mental i estudiants universitaris i tenia com a objectiu reflexionar des de la pràctica i, a partir del contacte entre usuaris dels serveis de salut mental i estudiants de llengua i literatura, sobre la funció de l’escriptura i la creativitat entre els col·lectius de salut mental. Alhora, es contribuïa a fer desaparèixer els estigmes sobre els problemes de salut mental i es permetia als usuaris dels organismes implicats treballar amb estudiants i professionals en un projecte compartit.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 14/02/2022]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]