Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Informació sobre els requisits per a la donació internacional de medicaments

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La donació de medicaments s'ha de realitzar únicament a través dels canals adequats, amb l'autorització expressa de l'AEMPS i, en cap cas, s'han de donar medicaments tornats per la ciutadania. Els requisits per a la donació són necessaris per garantir que els medicaments es troben en les condicions òptimes de conservació i així assegurar la seva qualitat i eficàcia.

La mobilització internacional de solidaritat ciutadana per a proporcionar ajuda a la població ucraïnesa en l'actual crisi inclou medicaments. 

D'acord amb les recomanacions de l'OMS i la legislació vigent, els medicaments donats han de tenir les mateixes garanties de qualitat, seguretat i eficàcia que aquells comercialitzats en el nostre país. Per a la qual cosa els medicaments han de provenir del canal de subministrament controlat que garanteix que es compleixen les Normes de Correcta Distribució i, per tant, la qualitat dels productes.

L'AEMPS disposa a la seva web de tota la informació necessària sobre el procés d'autorització d'exportacions de medicaments en concepte de donacions humanitàries.

[Font: AEMPS. 04/03/2022]

[Foto: Sztrapacska74 / vitaminas / CC BY-NC-SA 4.0]