Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es reactiven els tallers per a cuidadors i cuidadores familiars no professionals de persones en situació de dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tornen a posar en marxa els tallers per formar cuidadors i cuidadores familiars no professionals dedicats a l’autocura i l’atenció a persones dependents per tal d'oferir-los eines per desenvolupar les seves tasques i, sobretot, acompanyament i suport. Es reactiven després de la pausa a causa de la pandèmia, amb l’objectiu que se’n puguin fer diversos durant aquest any.

Els tallers preveuen definir què ha de fer un cuidador o cuidadora i establir pautes d’higiene, alimentació, mobilitat, afectivitat, relaxació i procés del dol.

Des del 2012, s’han format un total de 2.614 persones.

A causa de la pandèmia, el 2020 únicament 2 dels tallers planificats es varen finalitzar, amb un total de 34 assistents inscrits.

Els dos primers tallers varen ser el dilluns 21 de febrer, a la Llar de Manacor, i el 26 de febrer a Sóller. Hi ha previst un tercer, al Centre de Salut d’Arquitecte Bennàssar de Palma, el 26 d’abril.

Els cursos tenen una durada mínima de 15 hores.

L’actual oferta formativa l’impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports amb la col·laboració del Servei de Salut de les Illes Balears i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 21/02/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]