Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Son Llàtzer ha realitzat quaranta implants coclears des que el programa específic es va engegar en 2018

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha duit a terme quaranta implants coclears des que el programa específic es va posar en marxa. En aquest programa s'atén a persones amb sordesa profunda, que poden recuperar l'audició per mitjà d’aquesta intervenció quirúrgica i la tasca posterior de rehabilitació, programació i seguiment.

L'implant coclear és un dispositiu que permet als pacients amb aquesta afecció recuperar la seva capacitat de sentir-hi, ja que estimula per mitjà d'impulsos elèctrics el nervi auditiu. La part interna consta d'un receptor-estimulador i un feix d'elèctrodes, que es col·loquen sota la pell i a l'interior de la còclea respectivament.

El diagnòstic, la cirurgia de l'implant coclear, la programació del processador de so i la rehabilitació de logopèdia posterior es du a terme íntegrament a l'Hospital mitjançant el personal adscrit al Servei d'Otorrinolaringologia.

Una vegada fet l'implant, els pacients comencen la rehabilitació amb les logopedes, que són fonamentals perquè el rendiment de l'implant reïxi. Aquestes s'encarreguen d'estimular i guiar l'evolució i l'adaptació del pacient.

En els últims mesos s'ha iniciat un programa d'activació precoç del processador de so, ja que es fa l'abordatge quirúrgic d'incisió mínima, la qual cosa permet posar en marxa la rehabilitació abans dels catorze dies. L'objectiu del Servei per a l’any que ve és iniciar el procés de rehabilitació abans dels set dies.

Des del Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer s'afirma que els resultats preliminars del programa d'implant coclear són molt prometedors, quant al temps quirúrgic i al procés de rehabilitació posterior, així com per la satisfacció dels pacients que han rebut l'implant. 

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/02/2022]

[Foto: Infosalut / Hospital Universitari Son Llàtzer / CC BY-NC-SA 4.0]