Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Celebració del Carnestoltes a la Unitat de Neonatologia de l'Hospital Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Neonatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha celebrat, per cinquè any consecutiu, el carnestoltes amb els familiars dels nounats ingressats. Per això, ho ha celebrat amb els nadons ingressats, cadascun amb una disfressa.

D'aquesta manera, els seus familiars —que en alguns casos passen setmanes o mesos en el centre hospitalari— han tengut l'oportunitat de gaudir d'aquesta celebració per compensar els moments difícils sense que els ho impedeixi el fet que el nadó estigui ingressat. La finalitat és que l'estada sigui una mica més agradable.

Amb aquesta motivació, una treballadora de la centraleta telefònica de l'Hospital ha teixit per als nounats unes disfresses amb ganxet emprant cotó natural al 100%.

Quan un nounat ingressa en una unitat neonatal, la família —a més d'haver d'assumir que se’n pot veure compromesa la seva supervivència— ha d'afrontar la separació i la dificultat per tenir contacte físic i poder interaccionar. Són moments molt intensos en els quals afloren sentiments d'incompetència, culpabilitat, por, pèrdua de control o incapacitat.

La unitat neonatal de l'Hospital Universitari Son Llàtzer treballa des de fa temps apostant per unes cures d'excel·lència, que inclouen no només l'acompanyament dels pares durant les 24 hores del dia, sinó que també entenen el nounat i la seva família com una unitat i persegueixen que els pares participin activament en tots els aspectes de la cura del seu fill. Aquest punt és molt important perquè vagin acostumant-se a totes les cures que requerirà i també perquè així es facilita que s'adaptin a la situació i s'afavoreix el vincle. Amb això s'aconsegueix que se sentin útils, que sentin que són els seus pares.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/02/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]