Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital Can Misses rep el reforç d'oncòlegs dels hospitals universitaris Son Espases i Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'activitat del Servei d'Oncologia Mèdica en 2021 creix un 10% i s'atenen un 15% més de primeres consultes respecte a l’any 2020, per això es desplacen, des de finals de febrer, oncòlegs dels centres mallorquins en jornades dobles de matí i tarda.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera rep, des de finals de febrer, el suport d'oncòlegs dels hospitals universitaris Son Espases i Son Llàtzer, de Mallorca, després de les gestions fetes per la Direcció Mèdica de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. Aquest suport s'estendrà fins que les necessitats assistencials ho requereixin. 

L'objectiu és corregir la demora que s'ha generat per incidències puntuals durant aquest inici d'any en les consultes de revisió, ja que les primeres cites, inicis de tractaments, intervencions quirúrgiques o la celebració del Comitè de Tumors no s'han vist afectats per aquesta circumstància gràcies a l'enorme esforç i compromís dels oncòlegs i resta de serveis que tracten el càncer, com són Ginecologia, Aparell Digestiu, Cirurgia General, Dermatologia, Urologia, Hematologia, Pneumologia, Otorrinolaringologia i Cirurgia maxil·lofacial i oral, i l'equip de l'Hospital de Dia Mèdic Oncohematològic.

En 2021 augmenta un 10% l'activitat del Servei d'Oncologia Mèdica i s'atenen un 15% més de primeres consultes

El Servei d'Oncologia Mèdica va incrementar un 10% l’activitat en 2021. Es van atendre, en xifres globals, 8.241 consultes, en comparació amb les 7.491 de l'any 2020.

Pel que fa a les primeres cites l'augment va assolir el 15,32%, ja que els oncòlegs van atendre 414 consultes enfront de les 359 d'un any abans. Les consultes de seguiment van créixer un 9,7% i es va passar de les 7.132 consultes ateses el 2020 a les 7.827 del 2021.

En el primer mes d'enguany, el nombre de primeres consultes ateses ha estat de 32 enfront de les 23 al gener de 2021. Això suposa un increment del 39%.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 28/02/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]