Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Un alumne de Medicina de la UIB publica un estudi sobre la síndrome de les ungles grogues

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El treball de Toni Bosch Taltavull se centra en la síndrome de les ungles grogues, una malaltia rara d’etiologia desconeguda, que es caracteritza per una coloració groguenca de les ungles, manifestacions respiratòries i limfoedemes primaris, que són edemes crònics provocats per obstruccions en els canals limfàtics de l’organisme.

L'estudiant Toni Bosch Taltavull, de quart curs del Grau de Medicina de la Universitat de les Illes Balears, ha publicat el seu primer treball de recerca a la Revista Española de Patología.

La recerca és el resultat de l’estada de Toni Bosch Taltavull a l’Hospital del Mar, gràcies a una beca de la Sociedad Española de Anatomía Patológica.

Aquesta publicació és el resultat de l’estada que va fer al Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital del Mar, a Barcelona, entre juliol i setembre de 2021, gràcies a haver obtingut una de les beques Horacio Oliva de la Sociedad Española de Anatomía Patológica. Aquesta institució concedeix anualment aquestes beques a estudiants de tercer, quart i cinquè curs de totes les facultats de Medicina d’Espanya, en el marc d’una convocatòria competitiva que es decideix pel currículum del candidat i del tutor professor que n’avala la candidatura des d’una de les facultats. Les beques tenen l’objectiu de potenciar el coneixement d'aquesta matèria mèdica important i fomentar entre els estudiants la vocació per l'especialitat.

Atesa l’escassa literatura científica referida a estudis autòpsics de pacients amb la síndrome de les ungles grogues, el treball de Toni Bosch Taltavull suposa una aportació destacada en aquest camp, que mostra algunes troballes que no s’havien descrit prèviament en aquesta patologia.

Accediu aquí a la referència bibliogràfica.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 18/03/2022]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]