Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es posa en marxa EinaSalut, una plataforma digital revolucionària per millorar la salut individual i col·lectiva de la població

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa EinaSalut, una plataforma digital revolucionària dirigida a millorar la salut individual i col·lectiva de la població balear.

Així ho han explicat des de la Conselleria durant la presentació d’aquest projecte de compra pública innovadora, impulsat per la Direcció General de Salut Pública i Participació, i en el qual s’han invertit prop de 530.000 euros, finançats al 50% pels fons FEDER.

La Conselleria ha presentat a les associacions de pacients de les Illes Balears i als participants en el Programa del Pacient Actiu aquest instrument interactiu de treball, dirigit a persones sanes o amb alguna malaltia, a institucions, a centres educatius i a empreses. En la presentació s'ha mostrat que EinaSalut no és una pàgina web d’informació sobre salut, sinó que és una màquina interactiva per treballar.

EinaSalut és, d’una banda, un instrument perquè ciutadans individuals, sans o amb malalties, puguin avaluar el seu estat de salut física i emocional, saber com poden millorar a través d’accions progressives i avaluar-ne els resultats.

D'altra banda, és un instrument de feina col·lectiu perquè institucions, centres educatius, empreses i associacions puguin engegar, seguir i avaluar els seus projectes vinculats a la promoció de la salut. 

A més, actuarà també com a motor de recopilació massiva de dades. Les dades que es recopilen a partir dels qüestionaris que emplenen els usuaris, vinculats a un codi postal, es poden processar i creuar amb altres fonts d’informació, com l’INE, per tal de conèixer amb més precisió l’estat de salut de barriades i comunitats i, a partir d’aquí, prendre decisions de gestió eficaces i eficients per part de les administracions públiques.

Per això s'ha animat els assistents i tota la població a accedir a la plataforma i aprofitar tots els recursos que posa al seu abast.

EinaSalut és un projecte de compra pública innovadora en el qual s’han invertit 529.204 euros (el 50% prové dels fons FEDER). Les adjudicatàries varen ser Ibermàtica, Vicomtech i 4idcp.

La construcció va arrancar en 2019 i hi han participat més de 70 persones de diferents conselleries, institucions, associacions i empreses, no només de les Balears, sinó també d’altres regions.

Accedeix aquí a EinaSalut.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/04/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]