Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut i l'IMAS signen un conveni per atendre 30 pacients amb cures de llarga durada a la residència de Pòrtol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) han signat un conveni per a la prestació d’assistència sociosanitària a pacients amb cures de llarga durada a la residència pública de gent gran de Son Caulelles, a Pòrtol, per l’import d’1.242.000 euros. Concretament, es concertaran un total de 30 places en la nova residència que obrirà en uns mesos.

Aquestes places se sumen a les 10 de convalescència ja concertades des de 2016 a la residència de Felanitx per a persones grans.

Els criteris d’inclusió de pacients són els següents:

  • Pacients de més de 65 anys o a partir de 55 amb alguna discapacitat reconeguda, amb gran complexitat clínica i dependència temporal o permanent.
  • Pacients amb úlceres per pressió vasculars que necessiten cures continuades d’alta complexitat que no es poden fer en el seu domicili.
  • Persones amb malalties neurodegeneratives.
  • Pacients pendents d’una plaça en un hospital sociosanitari.

La finalitat de l’estada serà proporcionar les cures necessàries als usuaris amb dèficits funcionals i cognitius mitjançant l’aplicació de mesures de suport i preventives, incloent-hi atenció social, tractament psicològic, mèdic i rehabilitador ajustat a les necessitats de l’usuari.

Es considerarà una estada màxima de 6 mesos, a partir de la qual el Servei de Salut deixarà de pagar per la plaça concertada i correspondrà a l’IMAS assumir la despesa que es generi.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/05/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]