Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

S'inicia el funcionament del 024, la línia d'atenció a la conducta suïcida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Línia 024 serà atesa per persones expertes per donar suport a persones amb conductes suïcides i a la seva gent més propera. És una línia gratuïta, immediata, accessible i confidencial.

El dia 9 de maig de 2022, el Ministeri de Sanitat va presentar la Línia 024 d'Atenció a la Conducta Suïcida, amb el lema "Llama a la vida", que funciona des del 10 de maig i ho farà les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana i durant els 365 dies de l'any.

El 024 estarà connectat amb els serveis d'emergència de les diferents comunitats i ciutats autònomes per ajudar als que més pateixen.

El suïcidi és la primera causa de mort externa a Espanya i la primera causa de mort en joves. Segons l'INE, el 2020 varen registrar-se 3.491 morts per suïcidi a Espanya, dades que mostren un augment del 7,4% en comparació amb el 2019.

Per al desenvolupament del 024, així com de les futures accions que es duguin a terme en matèria de prevenció del suïcidi, s'ha creat un Comitè Assessor, format per persones expertes de diferents àrees.

Atenció per persones expertes

La Línia d'Atenció a la Conducta Suïcida comptarà amb la participació de persones expertes per a intervenir en situacions complexes d'elevat risc.

En una primera fase, el telèfon serà gestionat per la Creu Roja, mentre que el Ministeri de Sanitat continua amb la licitació definitiva del servei. L'equip del 024 tendrà un responsable del servei, 11 supervisors i 26 operaris, tots ells amb experiència i coneixements en la gestió d'aquest tipus d'intervencions.

Amb l'objectiu que tota la ciutadania pugui emprar el 024 en condicions d'igualtat i no discriminació, el telèfon està adaptat i s'inclourà un servei de videointerpretació en llenguatge de signes, així com un servei d'interpretació telefònica per tal de superar les barreres idiomàtiques, fent possible la comunicació en temps real amb persones que parlen un altre idioma.

[Font: Ministeri de Sanitat. 09/05/2022]

[Foto: Download a pic Donate a buck! / Blue Eyed Man Staring at the Mirror / CC0 License]