Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'IdISBa participa a la fira anual "Ciència per a Tothom 2022"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un any més, l’IdISBa participa en la fira anual “Ciència per a Tothom” que organitza la Universitat de les Illes Balears. L’objectiu d’aquesta activitat és fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre el jovent, per la qual cosa va dirigida a estudiants de primària i secundària.

La fira es durà a terme els dies 12, 13 i 14 de maig de 2022 al campus universitari. Estarà farcida d'activitats i experiments de ciència i tecnologia orientats als diferents nivells educatius.

Als estands de l’IdISBa hi trobareu les següents activitats:

Dirigit a alumnat de primària

  • Caça bacteris: Joc de pesca de bacteris per identificar l’existència de bacteris que són sensibles a qualque antibiòtic, bacteris que són resistents i bacteris multiresistents a antibiòtics.​
  • Destrueix el biofilm: Els bacteris s’organitzen per viure en comunitats on s’ajuden els uns als altres i estan protegits amb una matriu per evitar que els canvis de temperatura o la sequera els afecti. Aquesta matriu també evita que els antibiòtics o el nostre sistema immune pugui eliminar els bacteris. Amb pistoles d’aigua es reproduirà la destrucció d’aquests biofilms i com poden ser atacats pel nostre sistema immune o antibiòtics

Dirigit a alumnat de secundària

  • Simulador laparoscòpic per cirurgia mínimament invasiva. La cirurgia laparoscòpica requereix el coneixement i tractament d'un equip i instrumental diferent del de la cirurgia oberta. L'objectiu d'aquesta pràctica és l'entrenament amb un simulador de baix cost d'utilitat per adquirir habilitats en tècniques laparoscòpiques bàsiques.

Consulta aquí totes les activitats de “Ciència per a Tothom 2022”.

[Font: IdISBa. 06/05/2022

[Foto: Universidad Cooperativa de Colombia / Laboratorio / CC BYND 2.0]