Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els pediatres d'Atenció Primària insten a recuperar les cobertures de vaccinació en menors i embarassades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Experts de l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPap) constaten un descens en la vaccinació de record dels 6 anys, amb el vaccí dTpa, cobertures deficients de la meningitis en adolescents i desigualtats entre CC. AA. en la immunització enfront de la tosferina en embarassades. 

En aquest sentit, només cinc comunitats autònomes compleixen l'objectiu de vaccinar a més del 95% de la població diana amb dues dosis de la triple vírica als 3-4 anys, clau per impedir la circulació del virus del xarampió. AEPap demana aprofitar qualsevol contacte amb els pacients per comprovar el seu estat vacunal i actualitzar-lo si és precís.

Una de les conseqüències indirectes de la pandèmia de COVID-19 ha estat la pèrdua de contacte d'algunes persones i famílies amb el sistema sanitari, amb la consegüent interrupció en les activitats de prevenció i promoció de la salut, com ara la vaccinació rutinària. 

En els primers moments de la pandèmia va notificar-se en algunes comunitats autònomes un descens de les cobertures de vaccinació. Posteriorment, i a mesura que es reprenia l'activitat en els centres sanitaris, la revisió de l'estat de vaccinació dels pacients ha sigut una de les prioritats per als pediatres d'Atenció Primària.

[Fuente: AEPap. 22/04/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]