Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El programa de visites de gossos, Dogspital, rep el premi de l'Associació Balear d'Advocats pels Drets dels Animals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El programa d'humanització de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es va inaugurar el 2017. Des de la seva obertura, aquest pioner programa ha facilitat la trobada de quatre usuaris amb els seus gossos.

L'Associació Balear d'Advocats pels Drets dels Animals (ABADA) ha premiat a la gala del desè aniversari d'aquesta associació al programa Dogspital, un pioner projecte d'humanització de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, impulsat per la Unitat de Seguretat del Pacient i que facilitava la trobada de pacients amb les seves mascotes.

Dogspital va néixer el juliol de l'any 2017 i va comptar amb la participació de Toni Torres, educador caní del Club Agility d'Eivissa i del Col·legi de Veterinaris de Balears en el disseny i la posada en marxa, juntament amb l'equip de la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Des de llavors, quatre usuaris amb llargues estades d'hospitalització van poder acollir-se a aquest programa i trobar-se després de diversos mesos, amb els gossos.

L'esdeveniment en què Dogspital va ser premiat es va celebrar al Col·legi d'Advocats de Balear, i van acudir, en representació del programa, la Dra. Paz Merino, cap de l'UCI i coordinadora i impulsora de la Unitat de Seguretat del Pacient (USP) des de 2012 al 2021, i Maria Costa, membre referent de la USP durant aquests anys i actualment coordinadora de la Unitat de Millora Contínua i Seguretat del Pacient.

Es tracta del segon premi que rep Dogspital. El setembre de l'any 2017, la Fundació Amics del Gos, amb seu al Principat d'Astúries, va reconèixer a la tercera edició d'aquest guardó el programa de trobades de gossos i persones dins d'un hospital. 

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 23/05/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]