Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La investigació del càncer és un dels reptes del CSIC per a 2030

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'organisme reforça la coordinació, amb la proposta d'un Centre Virtual del Càncer, i avança en l'estudi de l'oncogènesi, la metàstasi i la resposta sistèmica.

El càncer és, probablement, el repte més gran de la biomedicina. Combatre'l és extremadament complex perquè requereix desentranyar els seus mecanismes, que es troben íntimament relacionats en el funcionament de la vida. Les cèl·lules tumorals s'adapten i evolucionen en una carrera cega per la supervivència. És el cos atacant-se a si mateix. És difícil que arribi el dia que s'acabi definitivament amb el càncer, però és possible que es pugui conviure amb ell.

El CSIC, l'organisme públic d'investigació més gran d'Espanya, ha marcat el càncer com un dels seus reptes estratègics per a 2030, tal com es recull en el Llibre Blanc sobre Biomedicina Challenges in Biomedicine and Health

El CSIC s'alinea així amb la Unió Europea, que ha fixat el càncer com un dels eixos del seu programa marc d'R+D+I per a 2021-2027 (Horitzó Europa). L'estratègia del CSIC s'emmarca també en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

[Font: CSIC. 31/05/2022]

[Foto: CSIC]

.