Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El SAMU 061 es reforça per a la temporada d’estiu davant l'augment de la demanda assistencial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 augmentarà la cobertura durant l'estiu de 2022 respecte a anys anteriors. L'increment de la demanda assistencial que es produeix des del mes de novembre passat ha obligat a reforçar el pla estival.

Segons les dades que consten en la Gerència, al maig d'enguany l'activitat del SAMU 061 ha augmentat un 41% respecte a anys anteriors. Així, per exemple, el maig de 2019 es van dur a terme 10.500 assistències, mentre que el maig d'enguany han estat més de 18.800.

Per aquest motiu, entre el 1r i el 13 de juny estaran operatius sis vehicles nous i tres més ampliaran la seva cobertura. L'increment serà el següent:

  • Tres vehicles d'intervenció ràpida (VIR): dos a Mallorca (a la zona de Palma-Llevant i a Can Picafort), que donaran assistència del dilluns al diumenge. El de Palma estarà operatiu dotze hores al dia, mentre que el de Can Picafort ho estarà les vint-i-quatre hores. El tercer VIR operarà a la zona des Mercadal (Menorca) del dilluns al divendres durant dotze hores.
  • Tres ambulàncies de suport vital avançat (SVAE): dues a Mallorca (a Sóller i a Palma-Llevant), que operaran del dilluns al diumenge dotze hores al dia. La SVAE de Sóller reemplaça el vehicle de suport vital bàsic (SVB) que fins ara donava assistència a la zona, mentre que la SVAE de Palma-Llevant augmenta la seva cobertura de cinc a set dies. La tercera SVA començarà a operar a Formentera a partir d'avui.
  • Tres ambulàncies de suport vital bàsic (SVB): dues a Mallorca (una a Palma) i una a Eivissa, a Sant Agustí des Vedrà.

A aquests reforços cal sumar els reforços que presten assistència cada estiu. Enguany també augmenten i passen de quatre a cinc ambulàncies SVB: tres a Mallorca, una a Menorca i una altra a Eivissa.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/06/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]