Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Diverses societats científiques de FACME han elaborat una guia de diagnòstic diferencial de les lesions cutànies de la verola del mico

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El document ha estat redactat per l'Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV), en col·laboració amb la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC), la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (semFYC) y l'Asociación Española de Pediatría (AEP) entre d'altres.

L'objectiu del document, que inclou material gràfic variat, és ajudar als metges a sospitar de la malaltia quan existeixin elements que ho permetin i, al mateix temps, es recorden les característiques d'altres diagnòstics més prevalents en el nostre medi.

La guia inclou la descripció i imatges de les malalties més freqüents com a diagnòstic alternatiu, que seran més probables si el pacient no té antecedents de contacte.

De fet, les societats científiques recorden que, a hores d'ara, el diagnòstic de verola del mico és molt més probable si existeix un antecedent de contacte amb un cas i si les lesions són similars a les que es descriuen i mostren en el text.

El mateix document també posa l'alerta que en el cas de pacients amb sospita i que hagin viatjat a zones de risc, el diagnòstic diferencial és més ampli, ja que inclou una altra patologia importada i que aquesta guia es refereixi al diagnòstic diferencial de les sospites en persones sense història de viatge a zones de risc.

En cas de dubte diagnòstic es recomana sol·licitar la col·laboració dels serveis de Dermatologia i, en cas de pacients procedents de països de risc, la de les Unitats de Patologia Importada.

En qualsevol cas, si existeix sospita de verola del mico, les societats científiques recomanen als professionals que consulten les recomanacions sobre diagnòstic i que contactin amb els serveis de Microbiologia i de Salut Pública de la seva àrea d'atenció.

Consulta aquí el document de diagnòstic diferencial de lesions cutànies per la verola del mico.

[Font: semFYC. 02/06/2022]

[Foto: geralt / Viruela del Mono / Pixabay License]