Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Un nou test permet mesurar la immunitat cel·lular contra les vacunes i la infecció per SARS-CoV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La revista ‘Nature Biotechnology’ publica els resultats d'una investigació de l'ISCIII, que ha permès desenvolupar un senzill test basat en la tecnologia PCR, que mesura la immunitat cel·lular específica contra el coronavirus SARS-CoV-2 i que mostra quant de temps dura la protecció que aporten els vaccins contra la COVID-19, oferint una informació molt útil per a possibles decisions de salut pública.

Un equip del Centre Nacional de Microbiologia de l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), ha coliderat la investigació en la que també hi han participat científics de l'Hospital Mount Sinai de Nova York i de l'Escola de Medicina de Duke a Singapur.

Mitjançant tècniques de seqüenciació massiva en individus vacunats i infectats per SARS-CoV-2, l'equip d'investigadors va identificar la molècula CXCL10 com un nou biomarcador d'immunitat cel·lular.

Emprant la tècnica de reacció en cadena de la polimerasa (PCR), l'estudi ha demostrat la capacitat de mesurar la resposta cel·lular de manera ràpida, senzilla i econòmica d'una gran quantitat de mostres.

Aquesta innovadora tecnologia facilita l'avaluació de la immunitat cel·lular en estudis poblacionals i assajos clínics amb un elevat nombre de participants, fet que suposa un gran avenç metodològic.

A més, aquest assaig pioner permet diferenciar la resposta immune de la vacunació contra la COVID-19 de la infecció pel virus del SARS-CoV-2, del que se'n deriven implicacions directes en possibles polítiques de salut pública.

Consulta aquí l'article complet.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 13/06/2022]

[Foto: CSIC]