Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El telèfon 024 va atendre prop de 15.000 telefonades i va identificar 290 suïcidis en curs durant el seu primer mes de funcionament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des que el passat 10 de maig, el Govern d'Espanya va posar en marxa la línia d'atenció a la conducta suïcida, s'han atès unes 400 telefonades diàries, xifra que augmenta fins a les 800 telefonades de mitjana durant la primera setmana.

El telèfon 024 va atendre, durant el primer mes de funcionament, prop de 15.000 telefonades, va derivar més de 650 als serveis d'emergència 112 i va identificar un total de 290 suïcidis en curs. Així ho mostra el balanç del primer mes d'activitat de la Línia d'Atenció a la Conducta Suïcida. 

Les dades enregistrades fins ara fan evident la necessitat d'aquest servei per fer front a una amenaça silenciada i latent com són els problemes de salut mental i la conducta suïcida.

El suïcidi és la primera causa de mort externa al nostre país i la primera causa de mort en joves. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), només el 2020 varen registrar-se un total de 3.491 morts per suïcidi a Espanya, fet que suposa un 7,4% més que l'any anterior. 

24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, tots els dies de l'any

La línia 024 d'Atenció a la Conducta Suïcida està en funcionament les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, tots els dies de l'any. És gratuïta, accessible, immediata, confidencial i està atesa per persones expertes, per donar suport a persones amb conductes suïcides, familiars i afins a intervenir, en cas de ser necessari, en situacions complexes d'alt risc.

El telèfon està adaptat i inclou un servei de videointerpretació en llengua de signes, així com un servei d'interpretació telefònica que permet la comunicació en temps real amb persones que parlin un altre idioma.

[Font: Ministeri de Sanitat. 10/06/2022]

[Foto: Solución Individual / Smartphone Cargador/ CC BYND 2.0]