Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Nova campanya de donació de sang de la FBSTIB: "Aquest estiu posa-li cor, dóna sang!"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Balears necessita augmentar les reserves per a afrontar els mesos de juliol i agost. 3.000 persones precisaran transfusions. Actualment, les reserves de tots els grups sanguinis estan sota mínims, especialment els grups sanguinis O+, O-, A – i A+. 

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha llançat una nova campanya amb la finalitat de recordar a la població la importància de donar sang també en aquesta època de l'any. 

Amb l'objectiu d'afrontar el descens de donacions en aquesta època, el Banc de Sang ha desenvolupat una campanya amb el lema “Aquest estiu posa-li cor, dóna sang!”. El BSTIB pretén conscienciar a la població de la gran ajuda que és donar sang per a totes les persones que ho necessiten en els mesos de juliol i agost.

Perquè el missatge de la donació de sang arribi al cor, el BSTIB recordarà durant tot l'estiu les persones i tractaments que necessiten transfusions dels diferents components de la sang.

La donació de sang no tanca per vacances

La sang no es pot fabricar i és necessària per a atendre pacients amb malalties cròniques, persones que estan lluitant contra un càncer, persones que han sofert un accident i dones embarassades, entre altres casos.

Durant l'estiu, la població balear augmenta a causa del turisme, per la qual cosa la possibilitat que alguna persona necessiti una transfusió de sang augmenta. Per això, el BSTIB també fa una crida a la part de la població que encara no és donant de sang perquè s'animi a provar-ho i s'acosti a donar de forma regular cada dos mesos. 

El Banc de Sang calcula que al voltant de 3.000 persones necessiten transfusions dels diferents components sanguinis a l'estiu, per aquesta raó és imprescindible continuar comptant amb la solidaritat dels donants de sang. 

Requisits dels donants

Els requisits per a donar sang són molt senzills: pesar més de 50 quilograms, tenir entre 18 i 65 anys i gaudir de bona salut. Els homes poden donar fins a quatre vegades a l'any i les dones, tres. 

Les Illes Balears necessiten diàriament 200 donacions de sang per a atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar vides de moltes persones.

Per a una millor experiència en la donació de sang és important estar ben hidratats i beure molts líquids abans i després de donar.

Atès que el coronavirus encara és present en les nostres vides, el BSTIB recomana: 

  • Demanar cita per a donar a la web del Banc de Sang.
  • Acudir puntual a la cita.
  • Rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en arribar al punt de donació.
  • Portar posada una màscara quirúrgica que cobreixi la boca, el nas i barbeta.
  • Respectar la distància de seguretat.

Les persones contagiades pel coronavirus o amb algun símptoma compatible (malestar, febre, tos, dificultat per a respirar, pèrdua de gust o d'olfacte, etc.) podran donar 7 dies després de recuperar-se completament. 

Donar sang continua sent segur i necessari.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 27/06/2022]

[Foto: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]