Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

59a reunió del Patronat del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Patronat del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha celebrat la seva reunió 59. En ella, s'ha presentat la Memòria d'activitat de l'any 2021, on es recull que la població balear ha contribuït amb 37.889 donacions, un 8,3% més que en 2020.

Durant l'any passat s'ha fet un canvi de plataforma de cita prèvia per a donar sang i s'ha posat en marxa un nou sistema d'accés a les analítiques via web, el Portal del Donant.

Al Banc de Teixits, 137 bebès prematurs han rebut llet materna durant l'any 2021, la xifra més alta des que es va crear el Banc de Llet Materna. S'ha distribuït un 27% més de llet materna a les unitats de nounats. Les donacions de còrnies han augmentat un 30%. S'han realitzat un 21,7% més implants i s'han tractat a un 23,4% més pacients amb teixit osteotendinós.

En l'actualitat, el BSTIB compta amb unes reserves de 523 unitats de glòbuls vermells, per la qual cosa Balears es troba en una situació de risc de subministrament als pacients que ho puguin precisar.

Els membres del Patronat i tot l'equip humà del Banc de Sang i Teixits aprofiten l'ocasió per a fer una crida a la població perquè acudeixi a donar sang. Per a això, està disponible la web donasang.org, que permet sol·licitar cita.

En el transcurs del patronat, s'ha nomenat a Beatriz García García com a patró, en substitució d'Inmaculada Martín Navas, en representació del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, s'ha informat del grau de compliment dels objectius de 2021 per part del director gerent i s'ha presentat l'informe sobre la gestió del SARS-CoV-2. Així mateix, s'ha exposat l'informe d'auditoria financera, que, per primera vegada, rep una valoració favorable sense excepcions.

També s'han presentat les propostes d'aprovació dels comptes a corresponents a l'any 2021 i d'aprovació de l'oferta pública d'estabilització del personal laboral de la institució. En un altre ordre de temes, s'ha adonat dels premis rebuts al congrés de la SETS en 2022 i de les noves activitats del Banc de Teixits.

Accedeix aquí al document complet: Memòria d'activitat de l'any 2021

[Font: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]

[Foto: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]