Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Servei de Salut adquirirà reactius per al diagnòstic ràpid per PCR en temps real per als hospitals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El valor estimat del contracte de material i equips és de 828.366 € per a dotze mesos. El reactiu detecta el SARS-CoV-2, el virus de la grip o el virus respiratori sincicial (VRS).

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar el subministrament de reactius, amb cessió de material fungible i equips per al diagnòstic ràpid per a PCR en temps real, d’infeccions per virus respiratoris en els serveis de microbiologia dels hospitals del Servei de Salut, per un valor estimat de 828.366 € per a dotze mesos.

El reactiu de detecció del SARS-CoV-2 per a PCR per al diagnòstic ràpid està inclòs en el protocol d’actuació en cas d’intervencions quirúrgiques, parts, pacients ingressats en una UCI, pacients que cal intubar i pacients que hagin patit un accident cerebrovascular.

Els reactius per detectar el SARS-CoV-2, el virus de la grip o el virus respiratori sincicial (VRS) són necessaris per identificar quin virus respiratori (en el cas del VRS, sobretot en infants) ha infectat els pacients que acudeixen a l’hospital amb símptomes d’infecció per un virus respiratori, que són similars en tots els casos. Segons el virus, el protocol d’actuació és diferent pel que fa al tipus d’habitació, d’aïllament i d’equip de protecció individual i al col·lectiu de sanitaris implicats.

Es preveu que aquest contracte tindrà una vigència de dotze mesos des de la data en què es formalitzi, amb la possibilitat de prorrogar-lo per un període màxim de dotze mesos més.

El Govern de les Illes Balears ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic, exercint les diferents facultats que les lleis específiques li atribueixen, aplicant-hi els seus recursos i mitjans organitzatius, emprenent accions encaminades a satisfer el dret de protecció de la salut i distribuint òptimament els recursos de què disposa per finançar les prestacions assistencials i els serveis sanitaris.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/08/2022

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*22/08/2022 diariodemallorca.es - El Govern adquirirá reactivos para el diagnóstico rápido por PCR en tiempo real por 828.366 euros.