Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COIBA commemora el Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 1 de setembre, per primer cop, es va declarar com el Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental.

L'acord per definir la celebració es va determinar per part de l’Assemblea General de Socis de l’Asociación Española de Enfermería de Salud Mental (AEESME) i la Sociedade Portuguesa de Enfermagem en Saúde Mental.

El COIBA s’adhereix a aquest dia per contribuir a donar visibilitat a la professió de la infermeria de Salut Mental i, tal com proposen els seus impulsors, donar popularitat social a la mateixa augmentant la seva representació col·lectiva en l'imaginari professional i del conjunt de la població.

L’elecció d’aquesta data en concret es deu al fet que es commemora el naixement de la infermera Hildegart Peplau (Pennsilvània 1909 – Califòrnia 1999), líder mundial d'infermeria i teòrica estatunidenca coneguda com a “Mare de la Infermeria Psiquiàtrica”. A més, aquest 2022, es compleixen 70 anys de la publicació del seu llibre amb la seva teoria de les relacions interpersonals en Infermeria, el “Model de Relacions Interpersonals”, que es va convertir en el primer model d'infermeria que es publicava des de Florence Nightingale.

Per saber-ne més

Aquí pots saber més de la declaració del Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental.

[Font: COIBA. 31/08/2022]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera fa una visita d’exposició alimentària a una consulta de salut mental infantil (10) / CC BY-NC-ND 2.0]